Kerstfeest op de dam 2016

Voor het zesde jaar op rij is de prachtig verlichte Dam in Amsterdam het decor voor de muzikale kerstvertelling ‘Kerstfeest op de Dam’. Artiesten Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch vertolken dit kerstverhaal aan de hand van klassieke en moderne kerstliederen.

Daarnaast bezoeken zij cliënten van het Leger des Heils. Mensen uit alle rangen en standen van de samenleving, mensen met bijzondere verhalen. Verhalen over neergang, opstanding, nood, hulp en hoop. Bert van Leeuwen is net als voorgaande jaren gastheer tijdens de avond.

‘Kerstfeest op de Dam’ is zondagavond 25 december om 20.22 uur te zien bij de EO op NPO 1. Op zondag 11 december start de tv-opname om 20.00 uur op de Dam in Amsterdam. Toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis. Voorafgaand is er weer een sfeervolle sing-along. Deze start om 19.15 uur.
Iedereen is van harte welkom om de sing-along en opname bij te wonen. Verdere informatie over ‘Kerstfeest op de Dam’ volgt op kerstfeestopdedam.nl

Kerstverhaal voor jong en oud
Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij deze kerstvertelling. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden de Amsterdam Staff Songsters, de Amsterdam Staff Band, het kinderkoor van Kirsten Michel en het publiek de artiesten daarbij. Tussen de optredens door vertellen kinderen het kerstverhaal in hun eigen woorden. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het bijzondere verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor jong en oud. Bert van Leeuwen presenteert opnieuw het 75 minuten durende EO-kerstprogramma.